Bonenmolens

Koffiebonenmolen: waarom kies je een bonenmolen?
Een goede bonenmolen is hét geheim van de Barista.
Er is immers een beperkt aantal variabelen dat bij een espressomachine kan worden gevarieerd.
  • De druk van een espressomachine: om koffie te zetten wordt gemiddeld een standaard van 9 bar gebruikt. (niet verwarren met maximale werkdruk; dit is nl. de maximale druk die de pomp aankan. Deze ligt meestal tussen 14 en 19 bar).
  • Het tampen van de koffie: Ofwel het aandrukken van de gemalen koffie. Deze ligt meestal rond de 10 kilogram.
  • De maalgraad van de koffie: En dat is het grote geheim. Vooral middels de maalgraad (=fijnheid) van de koffie wordt het extractieoppervlak gevarieerd. Heel fijn betekent een groot oppervlak; dus heel veel aroma’s die worden meegenomen door het water. Heel grof betekent een klein oppervlak, dus weinig aroma’s.
Elke zetwijze heeft zijn eigen maalgraad!
De maalgraad en vooral een gelijke grootte van de gemalen koffiekorrels bepalen voor een
heel groot deel de smaak van de koffie. Dit wordt vooral verkregen door goede bonenmolens. Daar zijn een heleboel verschillende soorten van op de markt. Van heel goedkoop naar heel duur. Het verschil zit dus vooral in gebruiksgemak en vooral de kwaliteit van het materiaal waar de maalschijven van zijn gemaakt. Wij hebben alvast een aantal goede bonenmolens voor je geselecteerd!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »